مدیریت کیفیت و مدیریت پروژه دارای اشتراکات قابلتوجهی بهویژه در حوزه ساخت و احداث هستند که نیاز امروز صنعت کشور است. تبیین این موارد موجب ایجاد ارزشافزودهٔ موردنیاز بنگاهها اعم از دولتی و خصوصی در حوزهٔ «هزینه کیفیت (CoQ)» میگردد. بر اساس مطالعات صورتگرفته (CII, 2005) در حوزه ساخت، هزینههای دوبارهکاری به دلیل کمبود کیفیت بهصورت میانگین ۵ درصد کل پروژه است که این هزینهها در صنعت ساختوساز آمریکا با حدود ۱.۲۴۶ تریلیون دلار (در سال ۲۰۰۷)، به معادل ۶۲ میلیارد دلار هدررفت، فقط برای هزینههای مستقیمِ دوبارهکاریِ ساخت، تعبیر میگردد.
سازمانهای ایرانی با پیادهسازی استانداردهای خانواده ISO9000 بدون درنظرگرفتن فرهنگسازمانی و اجتماعی؛ متحمل هزینههای قابلتوجهی در موضوع کیفیت (عموماً ۱۵ تا ۲۰ درصد گردش مالی فروش سازمان) میشوند که بعضاً باتوجهبه نحوهٔ استقرار از سیستمهای مدیریتی مدنظر به «کاغذبازی» تعبیر شود.
این در حالی است که با سنجشِ «هزینه کیفیت پایین» (Cost of poor Quality)، میزان آن را در حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد عملیات برآورد میشود که با تنها کلید مهار این هزینهها که شامل هزینههای شکست خارجی و داخلی، هزینههای بازرسی و پیشگیری میباشد، میتوان شاهد بهبود کیفیت چشمگیر و افزایش سود بنگاه اقتصادی بود.
سرفصل مباحث در ارائه پیشروی:
- کلیات و چالشهای هزینه کیفیت در صنعت ساخت
- کمیسازی هزینههای کیفیت (هزینههای آشکار و پنهان)
- بههمپیوستگی و بهینهسازی زمان، هزینه، کیفیت و آثار زیستمحیطی
- پیامدها و پیشنهادهای اعمال روشها